Startpagina Tickets Agenda Foto's Leden Blog Archief Contact

Anatevka - november 2018

28 Aug 2018 13:08

KREABO bestaat 40 jaar en dat willen we niet zomaar laten voorbijgaan. Omdat we gekend zijn als een gezelschap dat er niet vies van is om met een verrassing uit te pakken, doen we naar aanleiding van deze heuglijke gebeurtenis iets wat we nog nooit hebben gedaan: we presenteren namelijk een musical, meer bepaald Anatevka.

Het verhaal speelt zich af in 1905. Tevje is een Joodse melkboer die, zoals alle andere Joden in het dorp, vasthoudt aan traditie, want dat geeft zekerheid. Er komen echter nieuwe tijden. De Joden worden in tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geïntimideerd. Binnen het eigen gezin ziet Tevye met lede ogen aan hoe zijn dochters de traditie verloochenen. Dat wordt snel duidelijk in de persoon van de vrijers die komen opdagen. Ondertussen groeit de onzekerheid van het bestaan en zoals alle anderen zal ook Tevye Anatevka moeten verlaten.

Anatevka is niet alleen een boeiende musical, het gegeven is brandend actureel: heel de wereld zit vol vluchtelingen en dat geeft toch hier en daar wat problemen. In de keuze voor deze musical blijft KREABO trouw aan zijn opvatting: thematoneel brengen en dit in een - voor het gezelschap - zo goed mogelijke uitbeelding.

Donderdag 22 november 2018 om 20 uur
Zaterdag 24 november 2018 om 20 uur
Zondag 25 november 2018 om 19 uur
Donderdag 29 november 2018 om 20 uur
Zaterdag 1 december 2018 om 20 uur
Zondag 2 december 2018 om 14 uur
Zondag 2 december 2018 om 19 uur

Kreabotheater (H.Hartkerk, Ubbelstraat 88, Boekt, Heusden-Zolder)
(Ingang langs zijde Hoogveld)

Tickets: € 15 en € 10 voor studenten en onder 18

Cast: Michiel, Reinhilde, Evelien, Larissa, Sara, Freia, Karlien, Leen, Andy, Wesley, Bèrke, Bert, Kenneth, Kristof, Mitras, Pieter, Roland, Ria, Marie-Claire, Jelle, Inge, Mieke, Cyrilla, Kamiel, Flor, Ruben, Mathias, Caroline
Muziek: Alida Pagnaer
Choreografie: Nicole Lafosse
Kleding: Ria
Decor: Evelien
Techniek: Andy & Rudi
Regie: Trudo