Startpagina Tickets Agenda Foto's Leden Blog Archief Contact

De Caraïbische Zee (René Verheezen) - november 2023

15 Sep 2023 17:09

Met ‘De Caraïbische Zee’ van René Verheezen duikt Kreabo in de absurditeit tussen wegdromen en de realiteit dat die droom er misschien al is; Als je er maar op een andere manier naar kijkt.

Een verhaal van een ziekenhuiskamer met 3 bedden waar angst, onzekerheid en zelfbeklag afgewisseld worden met hoop, vriendschap en steun uit onverwachte hoeken. De goedhartige Mie werd in haar zeventig levensjaren niet bepaald verwend door het leven. De dertigjarige Nicole is onderwijzeres maar kan de schoolkinderen niet meer aan en daarenboven gaat haar man vreemd. En Paulientje? Tja, wat valt daarover te zeggen?

Hoewel ‘De Caraïbische Zee’ geschreven is als een volkse tragikomedie, graaft Kreabo tussen de voor de hand liggende zandkorreltjes naar de puurheid van de mens. Waarom zou je enkel dromen van morgen als je door dat dromen geen tijd meer hebt om te waarderen wat er vandaag al is? 

Het decor van een claustrofobische ziekenhuiskamer wordt bewust doorbroken tegen de normen van de ‘vraisemblance’ in het klassieke theater. Het klinkt misschien absurd maar in plaats van te streven naar het hebben wat je graag wil, kan je met een andere blik ook graag willen wat je al hebt.

Vrijdag 17 november 2023 om 20u
Zaterdag 18 november 2023 om 20u
Vrijdag 24 november 2023 om 20u
Zaterdag 25 november 2023 om 20u

Tickets: € 12
Early bird: € 10 (tot 17 oktober)

Kreabotheater (H.Hartkerk, Ubbelstraat 88, Boekt, Heusden-Zolder)
(Ingang langs zijde Hoogveld)

Cast: Elodie, Reinhilde, Freia, Kristof, Femke, Kenneth, Larissa
Regie: Andy Van Nuffel